Gość Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 odemnie za klamre RADu w ladnym stanie koles chcial 400 zl i dziwil sie ze niekupuje (taka okazja), a za sredni wykop klamry HJ chcial 280 zl, kiedy odchodzilem powiedzial ze moze sie potargowac
Gewer Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Witam byłem wczoraj na jarmarku i od gościa od stena kupiłem za 100 zł kolbę do długiego mausa nawet nawet w takim stanie. Fakt ceny trochę kosmiczne ale mozna też byłodorwać i ciekawe fanty no powiedzmy za przyzwoitą kasę osobiści dorwałem długiego mausa polskiego z 1928 fakt miał dwa wżery od okuć ale jeszcze nie takich tragicznych.Pozdr Gewer
mp Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 znow dzisiaj bylem na Jarmarku i kupilem taka blaszke z samolotu niemieckiego (chyba messerschmit ,pewnie zle napisalem) z fajnymi napisami w dobrym stanie za ... 4 zl ,gosciu handluje prawie samym zlomem ,ale pogadc sie da :P a wogole to jarmark trwa chyba do 21 sierpnia ...
sanshin Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 Panowie ja odkryłem od cvzego ceny zalezą.Wszyscy wiemy ze jak słoneczko mocno w główke grzeje a przy tym popijamy se piwko to od razu działa z podwójną siłą takie piwo.Wy sie dziwicie cenom skoro wiekszość sprzedawców tankuje jak ruskie migi a w gdańsku jest gorąco.Można to wytłumaczyć prostym równaniem.piwo + słońce = horendalne cenyi wszystko jasne.pzdrSanshin
marcinkappa Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 Tak czytam i tak sobie myślę, narzekacie na te ceny że wysokie, ale przecież po pierwsze nikt nie każe Wam kupować, a po drugie w Polsce już NIE MA cen urzędowych, tylko ceny UMOWNE, wolna wola dwóch stron umowy decyduje o jej składnikach, w tym o wielkości ceny. Sam jestem zainteresowany, żeby kupować jak najtaniej, to oczywiste, i oczywiście nie raz trafiają się okazje taniego zakupu, szczególnie od ieświadomych" znalazców, raczej nie na targach dla walutowców i nowobogackich. I chyba to dobrze, że nie jest tak, że się idzie do sklepu, stoiska, i kupuje co chce jak bułki w sklepie, i w dodatku za grosze.Na tym polega kolekcjonowanie, okazji trzeba szukać i nie przychodzą one tak łatwo, taki urok naszej pasji.W dodatku ci co narzekają na wysokie ceny ciągle lamentują, czemu tak drogo, ale za to jak już mają coś w swojej kolekcji, to jest to od razu super rzadkie, super drogie, i wtedy to umią się cenić. Wkurza mnie taka dwulicowość i hipokryzja, a jest dokładnie tak jak napisałem. Nie wyśmiewajcie się już proszę tak bardzo z cen, jeśli nikt im tego szajsu nie kupi to spuszczą z cen, i ciekawe czy ktoś z takich wyśmiewaczy stanąłby obok i sprzedawał swoje gadżety taniej, już to widzę....
dariusz08 Napisano 5 Sierpień 2004 Napisano 5 Sierpień 2004 Panowie na jarmark to trzeba przyjść o szóstej rano,wtedy można coś trafić.Był piekny hełm zdaje się 18-stka z kalkomanią WH,pokrowiec na hełm SS,mi osobiście udało się kupić pięknie zachowaną i sygnowaną kaburę do P08 z 1940r.oraz super M 24 z 1939r.Fakt nachodziłem sie trochę ,nogi bolały ,też w duchu mówiłem sobie ale badziew jednak warto szukać bo czasami miejscowi coś przyniosą i to wynagrodzi cały trud poszukiwań.
1AIR1 Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 Witam z wakacji...Do wszystkich narzekających na ceny na Jarmarku Dominikańskim.Popieram WAS!Byłem tam trzy razy...Warszawskie Koło to jest eldorado w porównaniu z Gdańskiem.EK II - oryginał-wykopany-doszczętnie zardzewiały-90 zł.Perkun bez pochwy - wykop- coś tam widać-bicia(przez lupę)180 zł!Nieźle co...itd itd..PozdrawiamP.S.Odznaka za Krym -oryginał 700 zł.Pzdr.
1AIR1 Napisano 6 Sierpień 2004 Napisano 6 Sierpień 2004 Zapomniałem...Najlepszy jest gość sprzedający fanty SS.Bez zbędnych dyskusji,cena jest tylko jedna-jego i jest najbardziej prawidłowa.Jak nie chcesz to nie kupujesz!Towar przeznaczony jest prawdopodobnie dla gości posiadających Euro-dla Nas niestety ceny nieosiągalne...no chyba że ktoś ma porządną kasę.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.