Skocz do zawartości

Nowa wykrywka

GIWEROLOG_16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Muszę kupić nowa-urzywaną piszczałkę bo stara Armand Prospector, się rozsypała. Myślę o czymś ze stajni Fishera o jakiejś cz-tce, rodzice buduja dom więc budżet maja nieco naciągnięty :) Więc poczęści muszę sobie radzić sam... Więc poraz pierwszy i chyba ostatni w moim życiu muszę sprzedać coś z kolekcji :( I prosił bym was o wycenę, ile mogę za to dostać...

1. To mg34 około 40% oksydy, punce dot, 1944,nr.7307, około 11 punc odbiorów, piękna skala na celowniku, ostre kształty, kolba ebonitowa, zdięcia oddają to co było przed ukończeniem czyszczenia, jedynym takim większym minusem jest brak okładek... Wyciągnięta z wody w tamtym roku

2. To mg42 wykopek z ziemi, brak punc, jednak stan nie jest zły, brak dziur, wszystko prucz lufy i odciągu jest od tego egzemplaża, tu jest następny minus brak niestety klapy, zdięcie zrobione przed wsadzeniem klapy i końcowym zaczernieniem...

3. To chełm luftschutzu, który był niedawno na forum... Chełmik..."

4. Orginalna czapka, żołnierza wojsk pancernych, strychówka, a ta ma kolejny minus ma odprutą naszykę, zostały tylko ślady po niej, kilka dziurek po maolach z jednej strony,

5. Znalazła by się też jakaś ppsh... stan ładny, punce 1944, WM 645, i gwiazda na pierwszym kawałku osłony, z drewnem, uruchomiona można oddać suchy strzał, kompletna, jedyny minus to brak osłony muszki :)

Wszystko jest wpełni zdeaktywowane

Napisano
giwerolog to mg34 jest FULL WYPAS.
moje marzenie z dzieciństwa aby coś takiego znaleść :-)
z kąd takie fajne fanty można wyciągnąć??
pzdr.ZnaChoR
Napisano
nie chce tu nic sugerowac ,ale jesli zbierasz na wykrywke ,to nie sprzedawaj takich fajnych fantow ,nie sa czeste takie przedmioty , a wykrywka predzej czy pozniej bedzie ;)
Napisano
czesc

Dziękuje za Pochlebstwa :)
No taka prawda Mg34 jest z Odry, a mg42 z parku który leży 1 km od mojego domu :) był w okopie na 70cm, hełm z bułgari, czapka z wioski, ppsh z wody...
Jak ktoś coś chce to oferty na e@maila :)
Nawet nie wiecie jak mnie serducho boli !!!!
Ale nie mam czym szukać a na piszczałke to musze gdzieś z pół roku jeszcze czekać :(
A namiarów mam przynajmniej na jeszcze 2 takie mg :)
I jedno mp40 który najprawdopodobniej lezy od 20lat w mule :)
Napisano
ale mam jeszcze kilka drobiazgów, innych wtym fajne 5 marek okolicznościowe z 1931 roku ( takie z drzewem z tyłu)
Myślę że troszku warte są te wystawione fanty :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie