pol Napisano 1 Październik 2002 Autor Napisano 1 Październik 2002 Ostatnio przeszukując strych u kumpla znalazłem kilka ciekawych rzeczy.Były to min.butelki i jakieś naczynia ,ale tym co mnie szczególnie zaciekawiło były prawie ,że w idealnym stanie płaszcz.Wyglądał jak typowy płaszcz werhmachtu z feldgrau(no może troche jaśniejszy).Jednak orginalne guziki jakie miał posiadały wizerunek organizacji czerwonego krzyża.Tak samo z sygnaturą wewnątrz + jakieś numerki.Dlatego też zwracam się z zapytaniem co to może być? Czy ,aby to nie jest płaszcz jakiś niemieckich służb med. lub niemieckiego czerwonego krzyża?
pol Napisano 3 Październik 2002 Autor Napisano 3 Październik 2002 Nie wirzę ,że nikt z was nie interesuje się niemieckimi(wojskowymi) ciuchami z IIWW.
Gość Napisano 4 Październik 2002 Napisano 4 Październik 2002 Zapewne istotnie jest to płaszcz DRK, sprawdzę w domciu czy mam gdzieś zdjęcia ich guzików. Z tego co wiem DRK miał szare mundury.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.