Alkali Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 oj bastus0 ;-) chyba chyba nie przeczytałeś wszystkiego do końca. Jest tam napisane, że ten obiekt to schron dalmierza (o bazie 6-metrów) niemieckiej Sperrbatterie „Heisternest” (przeciwlotniczej baterii artylerii zaporowej Jastarnia). pzdr.Alkali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkali Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 Tak wygląda obecnie od dołu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkali Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 a tak od góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastus0 Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 ...kurde to jest to....dzieki nie wiem gdzie mi to uciekło...pzd bastus....(wejście zamurowane?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewas Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 ponieważ odwiedziłem opisywane miejsce 2 dni temu opiszę co zastałem:- dotarłem do 4 SO, ZPKO (z kopułą dalmierza0, schrony dla reflektorów oraz resztko Batalionowego/kompanijnego? Rejonu Umocnionego.- pierwsze stanowisko (to z drewnianą budą na zdjęciach) zalano betonem tworząc strop na wysokości przedpiersia" stanowiska.- 2 i 3 stanowisko w gęstym lesie, zarośnięte i z trudnym dostępem.-stanowisko nr 4 w tanie takim jak na zdjęciach z 2004 roku.mam wątpliwości, co do numeracji stanowisk w poprzednich postach, dla mnie stanowisko opisane jako 902 jest najbardziej na wschód wysuniętym i powinno być jako 901.wkrótce wrzucę kilka zdjęć ze spacerku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alkali Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Wszystko jest tak jak być powinno ;) Najbardziej na wschód wysunięte jest stanowisko ogniowe 901, znajduje się ok. 75 m na płd-wschód od zabudowanego obecnie SO 902.Zobacz -http://www.panoramio.com/user/6907464/tags/BAS?photo_page=2i następne.Pzdr.Alkali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewas Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 jeżeli dobrze się orientowałem to oznacz, że SO 901 jest na terenie jednostki wojskowej?pozdrawiamewas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewas Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 dzięki za odpowiedź.skąd moje wątpliwości:poruszałem się od stanowiska 902 (zalanego betonem) w kierunku 904 (z pozostałością działa) klucząc w zaroślach w ogólnym kierunku północno-zachodnim po lewej stronie drogi na plażę biegnącej przy zabetonowanym stanowisku. Natrafiłem na 2 zarośnięte stanowiska. Oba wyglądały na stanowiska BAS (jeden to obiekt 903). Skoro stanowisko 901 znajduje się na południowy-wschód od 902 (na prawo od drogi na plażę), to na jaki obiekt trafiłem oprócz stanowiska 903? Czy może to być pozostałość po innej baterii niż 34 BAS?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.