leserek Napisano 27 Wrzesień 2002 Autor Napisano 27 Wrzesień 2002 temat stary jak swiat, ale nie umiem dac mu rady.chodzi o łuske podobna do Mosina, lecz grubsza nieznacznie. na kołnierzu wokół spłonki rowek, bicia naprzeciw siebie kolejno TE-CN i 2-27(zamazane) ?? czyzby jakis sztucer?jest to dla mnie ważne , chodzi o dalszą exploracje terenu.z gory dzieki.aaa -mam wrażenie jakby od kołnierza do pocisku łuska sie zwężała.tomek d.
PATRON Napisano 27 Wrzesień 2002 Napisano 27 Wrzesień 2002 Mam rozumieć że kaliber większy od mosina??? - jeśli tak to chyba berdan.Pozdrawiam - GranadaF
mietek Napisano 28 Wrzesień 2002 Napisano 28 Wrzesień 2002 Przydłyby się dokładniejsze wymiary. wysokość, średnica przy spłonce, przy szyjce,typ kryzy (rozumiem, że wystająca skoro jak w mosinie?).
Gość Napisano 29 Wrzesień 2002 Napisano 29 Wrzesień 2002 jest to najprawdopodobniej łuska od karabinu Lebel może ona pochodzić z okresu I woiny światowej
Gość Napisano 29 Wrzesień 2002 Napisano 29 Wrzesień 2002 to jest w 100 procentach łuska Lebela charakterystyczny rowek wokoło spłonki
leserek Napisano 2 Październik 2002 Autor Napisano 2 Październik 2002 w 100% masz rację Pawle , po takim naprowadzeniu sprawdziłem to . Bardzo sie ciesze bo to ciekawy dla mnie ślad...dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.