Guest Posted May 25, 2004 nigdzie!!!! :-))) - na szczęście! Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacek1 0 Posted May 25, 2004 Ładny zrobiliście spis jednostek wojskowych w Polsce z lokalizacją , może się komuś przyda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wilhelm6 0 Posted May 25, 2004 Witam!Techniczna Szkoła Wojsk Lotniczych w Zamościu (jesień 1987), a później Eskadra Lotnictwa Rozpoznawczo-Bombowego w Siemirowicach.pozdrawiamwilhelm6 Quote Share this post Link to post Share on other sites
woyta 0 Posted May 25, 2004 Dla bażantów po WOSS-ie w Pile. Można było w zeszłym roku kupić sobie na pamiątkę od Agencji Mienia Wojskowego całe koszary :))Zresztą może by tak machnąć nowy wątek : likwidowane jednostki". Na dobry początek: WOSS - Piła, Gliwice 106 SP, Prudnik - 10 SDP, ........ pzdr woyta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted May 25, 2004 1990 - 1991 Jednostka wojskowa w Mrzeżynie. II Dywizjon Ogniowy, dowódca obsługi wyrzutni rakiet WE 200 S (VEGA).Pozdrawiam wszystkich którzy tam służyli, a zwłaszcza chłopaków skierowanych tam przez WKU Szczytno.Jeżeli jast na forum, ktoś kto służył tam w tamtym okresie to proszę o kontakt(grzegorz_nowak@op.pl).Pozdrawiam dowódcę plutonu porucznika (wtedy)Jacka W. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Metort 0 Posted May 25, 2004 SPR Morąg - 1986HaubiceKto zna wojenne (lub pokojowe) losy MCG ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted May 25, 2004 SPR Poznań logistyka a potem Lublin - fajne były czasy Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaca2003 0 Posted May 25, 2004 Jesień 86-88 KB WOP. Jest ktoś z FALI? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mikus 0 Posted May 26, 2004 271 OOC przy JW 2893, Hubska 2 we Wrocku od 30 marca 1989 do wrzesnia`89. Od września`89 do 13 kwietnia 1990 słuzba w WDW Walim :) Poza domem byłem dokładnie 379 dni, bo rozwiązali jednostkę, z czego 71 dni w domu na PJ-tkach :) Do cywila wyszedłem 13 w piątek :) Ktos powie: OC to nie wojsko, ale pamiętajcie, ze pijany junak to półtora komandosa ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
wolff 0 Posted May 27, 2004 2000-2001 zima kompania ochrony 2BMT Sklęczki pod Kutnem.poz.wolff Quote Share this post Link to post Share on other sites
spp 0 Posted May 27, 2004 SOR Kraków, potem kchem Międzyrzecz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CortheZ 0 Posted May 31, 2004 WitamLato 95 - Jesień 96Chełmno - 8 Ośrodek Szkolenia Specjalistów CzołgowychCzarne - JW 1311 Batalion Zaopatrzenia (kierowca)CortheZ Quote Share this post Link to post Share on other sites
turtur 0 Posted May 31, 2004 Tygodniowy pobyt czasu w Poznaniu w logistyce - nie nazwalbym tego sluzba, ale zawsze cos... ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
okrutny 0 Posted June 1, 2004 92 - 94 SCHSK Pozań96 - 98 SAP Poznań98 - 2002 SGSP Warszawa2003 - 20... SGSP WarszawaA na co dzień poza nauką (swoją) uczę pożarnictwa w 1 OSK w Grupie koło Grudziądza.Pozdrowienia dla wszystkich wojskowych strażaków. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mek100 0 Posted June 6, 2004 Jasne że służyłem.Październik 1988 - marzec 1989 Gołdap Obrona przeciwlotnicza kraju, szkoła podoficerska.Kwiecień 1989 - wrzesień 1990 Czerwieńsk, jednostka liniowa, obrona przeciwlotnicza kraju, dowódca drużyny PKM-u (przeciwlotniczy karabin masz.). Poza tym zaliczyłem kilka poligonów nad morzem w Wicku Morskim.Generalnie moja służba trwała prawie 2 lata, bez 1 miesiąca, ponieważ jej okres był już wtedy stopniowo skracany. Tak że bardzo dobrze znam ciężar wojskowego oporządzenia, były chwile przyjemne i nieprzyjemne, zresztą jest to samo życie....Pozdrawiam wszystkich odkrywców Quote Share this post Link to post Share on other sites
allen26 0 Posted June 11, 2004 JA BYŁEM W KOSZALINIE,CENTRUM SZKOLENIA WOJSK OBRONY PLOT,WIOSNA 96- LATO 97,DOWÓDCA DRUŻYNY,SPECJALNOŚĆ OPERATOR PRWB,DOCHRAPAŁEM SIE STARSZEGO KAPRALA OCZYWIŚCIE REZERWY:)POZDRAWIAM Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotrs71 0 Posted June 12, 2004 Pozdrawiam !Lato '95KPW Gdynia,kurs kierowców,Kierowca Delegatury Wojskowego Dozoru Technicznego,Rezerwa jesień '96 Quote Share this post Link to post Share on other sites
omi30 0 Posted June 19, 2004 COSSUiE Olsztyn-szkółka jako mechanik artylerii plotjw2626 czyli 17 pułk zmechanizowany w Miedzyrzeczu jako rusznikarzpobór wiosna 92 cywil jeien 93a obecnie pracuje w jw1956- 3OSK-Ostrów Wlkp Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted June 19, 2004 osrdek szkolenia nurków i płetwonurków wp gdynia, komenda portu woj. kolobrzeg ,brzegowa brupa ratownicza mw w kolobrzegu, 2 dywizjon okretów transportowo minowych swinoujscie . 6,5 roku syfilisu. w sierpniu do francji:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
SLAW 100 0 Posted June 19, 2004 Podaj jakieś numery burtoweSlaw Quote Share this post Link to post Share on other sites
arekp71 0 Posted June 19, 2004 saper płetwonurek 1990-92 -- fajno było -- Tczew, Gdynia, Chełmo, Wałcz i koniec Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted June 19, 2004 a jakie potrzebujesz? trałów czy desantów? ja byłem akurat na 821. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted June 19, 2004 a jakie potrzebujesz? trałów czy desantów? ja byłem akurat na 821. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ARQ 0 Posted June 19, 2004 1 PUŁK SPECJALNY w LUBLINCU jesien 2000/2001 zwiadowca miner faaajna zabawa. Niedaleko jednostki na poligonie zwanym CZARNY LAS" można wykopac wieeele ciekawych poniemieckich rzeczy. sa tam doły z wysadzonym niemieckim sprzetem ale rzecz jasna nie wszystko jest zniszczone ;) za czasów mojej służby znaleziono tam mp40 ale plutek zabrał:( pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites