jarasek Napisano 19 Grudzień 2021 Share Napisano 19 Grudzień 2021 (edytowane) Proszę o pomoc w identyfikacji orzełka. Wymiary: ok 105mm x 90mm Edytowane 19 Grudzień 2021 przez jarasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Bartee Napisano 19 Grudzień 2021 Share Napisano 19 Grudzień 2021 Monogram SAR - „Stanislaus Augustus Rex” oraz insygnia w szponach. Orzełek epoki króla Stanisława Augusta zatem, z końca 18 wieku najprawdopodobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 jarasek Napisano 19 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2021 Tak to zauważyłem ale bardziej mnie interesuje jaka formacja nosiła takie orzełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DARKOFF Napisano 19 Grudzień 2021 Share Napisano 19 Grudzień 2021 Fajny fancior, gratulacje. Szkoda tylko że doznał urazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 19 Grudzień 2021 Share Napisano 19 Grudzień 2021 3 godziny temu, DARKOFF napisał: Fajny fancior, gratulacje. Szkoda tylko że doznał urazu Bo chyba ktoś na siłę próbował go wyprostować. Trzeba było mataloplastyka jakiegoś zapytać lub poprosić. Mnie kiedyś właśnie znajomy metaloplastyk instruował jak mam wyprostować pogiętą łyżkę. Szkoda. Lepiej byłoby zostawić chyba w całości ale pogięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 jarasek Napisano 20 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2021 Niestety, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Co jest to jest. Takie orzełki mieli żołnierze Powstania Kościuszkowskiego. W załączeniu rycina, żołnierz nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Luxor Napisano 22 Grudzień 2021 Share Napisano 22 Grudzień 2021 Gratuluję znajdki. Super fancik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
jarasek
Proszę o pomoc w identyfikacji orzełka. Wymiary: ok 105mm x 90mm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi