Jump to content
  • 0

Kolec / widelec


Question

  • Answers 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Popular Posts

Czołem Waszmościom. Żelazo / ostrze - prezentowanego "narzędzia" nie ma nic wspólnego ze stalką do ostrzenia noży. Stalki - czy to kiedyś, czy obecnie - miały przekroje okrągłe bądź soczewko

https://www.ebay.com/itm/Antique-1847-Rogers-Bros-Brothers-Silver-Color-Knife-Sharpening-Steel-Sharpener-/291536825578 Trochę bardziej do salonu niż na polowanie 

Witam wszystkich. Panowie! Jedynie toyotomi którego bardzo cenię za zakres wiedzy o białej broni i w tym miejscu serdecznie pozdrawiam , skierował identyfikacje w kierunku łowiectwa. Jest to

Posted Images

Recommended Posts

  • 0

@bert.F - masz rację,że nie jest to narzędzie rzeźnicze,tylko element zastawy stołowej (kuchennej), na targach Polagra widziałem kiedyś porcjowanie pieczonego prosięcia przez dwóch kucharzy, jeden dzielił tuszę nożem przytrzymując ją "szpikulcem", drugi porcjował i podawał do degustacji korzystając z noża i dużego widelca. Jak napisał Cyrograf15 "stalką da się przytrzymać kawał mięsa", być może niezgodnie z jej przeznaczeniem ale całkowicie funkcjonalnie.

 

  • Confused 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information