por.pil.020 Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Ziemia wydała takie coś. Czy ktoś kojarzy z czego owe okucie jest? Kordzik, bagnet, nóż.........? Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 toska widziałeś kiedyś michałka ?to rozmiary powinny Ci coś mówić szer 2,7jak tam chcesz michałka wcisnąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einherjer Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Tak, na pewno od Michałka...:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
toska Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Koledzy racje mają (nie popatrzyłem na wymiary)zasugerowałem się ino wyglądem i podobieństwem tego okucia sory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junkers323 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 na pierwszy rzut oka podobne do dolnego okucia włoskich bagnetów ze skórzaną pochwą 1891 ale jest szereg różnic.ale może w tym kierunku, jakiś włoski kordzik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
por.pil.020 Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Ziemia wydała takie coś. Czy ktoś kojarzy z czego owe okucie jest? Kordzik, bagnet, nóż.........? Link to comment Share on other sites More sharing options...
por.pil.020 Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Tył. Resztki niklowania, dł. całkowita to 3,6cm, szerokość w górnej części to 2,7cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
por.pil.020 Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bert.F Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 Witam,na kordzik za krótkie a na bagnet tasak za małe,może to od jakiegoś pasa, paska od oporządzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
torba5 Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 bert myślę że poszedł w dobrym kierunku ogólnie okucie kaletnicze ,wykończeniowe np do paska torebki ,torby,sakwy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junkers323 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 a co w tym okuciu jest podobnego do michałkowego? wiem że każde dolne okucie skórzanej pochwy jest podobne ale nie ma co pleść takich farmazonów wyssanych z palucha.Porównaj sobie kolego toska.http://archiwumallegro.pl/tasak_saperow_wz1862_austro_wegry_michalek-2106414865.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
toska Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Mi akurat z tym się skojarzyło i pomóc chciałemA ty sztukas nieomylny pewno jesteś:) i jak byś nie zauważył to przeprosiłem za wprowadzenie w błąd post przed twoim tak że nurkuj ze swoim zwracaniem uwagi ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
por.pil.020
Ziemia wydała takie coś. Czy ktoś kojarzy z czego owe okucie jest? Kordzik, bagnet, nóż.........?
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.