TomekSz 0 Posted March 5, 2008 Proszę o zamieszczanie informacji i zdjęć na w/w temat.Regulaminy, producenci, zastosowanie itp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted March 5, 2008 Wg. opisu granica polsko-niemiecka sierpień 1939.Ebay. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopijnik2 8 Posted March 5, 2008 czesko słowackie http://odkrywca-online.pl/potykacze-kozly-hiszpanskie-czyli-umocnienia-,601069.html#601069 Quote Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted March 5, 2008 Nie dodałem że chodzi o Wojsko Polskie, ale myślałem że tytuł forum wszystko wyjaśnia.W tytule forum nie ma ani słowa na temat arodowości" fortyfikacji,bunkrów i podziemi,więc pytanie może dotyczyć wszystkich państw, ale przychylam się do intencji autora postu: zamieszczajmy tylko polskie przeszkody-GrzebiuszkaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 20:29 06-08-2008 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopijnik2 8 Posted March 5, 2008 wiem, dlatego napisałem to - co napisałem ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 W mojej okolicy jest poniemiecki rów przeciwczołgowy, w niektórych miejscach gdzie przecina go droga są pozostałości betonowych zapór które miały przegradzać drogę. Rów w niektórych miejscach sprawia wrażenie nieukończonego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Oto pozostałość po jednej z zapór. Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Ta sama zapora Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Rów przeciwczołgowy znajdujący się z jednej ze stron tej zapory. Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Fragment tej samej zapory znajdujący się po drugiej stronie drogi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Trzecia zapora. Za zaporą znajduje się rów przeciwczołgowy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted April 6, 2008 obos74" to jest dział o WP do 1939 r.Ale to moja wina bo zamieściłem zły tytuł.Powinien brzmieć Polskie przeszkody i zapory przeciwpancerne do 1939 roku". Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 Pozostałości czwartej zapory. Quote Share this post Link to post Share on other sites
robos74 0 Posted April 6, 2008 No tak, sory! W zasadzie to powinienem sam to stwierdzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites