Gebhardt 0 Posted September 26, 2006 Wertowalem Rozkazy MSWojsk dosc dokladnie i w latach 30tych nie spotkalem sie z wzorami kombinezonow. Nie nalezy tez koniecznie spodziewac sie ze Departament Aer. Zestaw Zc 22=11 (lub 1) – listopad 1931 podaje specyficzne typy wyposazenia. Moze rownie dobrze i najprawdopodobniej(jak np instrukcja pakowania, troczenia etc w kawalerii) mowic: 1 para kaloszy, 1 kombinezon, 2 pary gaci etc nie wchodzac w typy, ktore byly ustalane osobnymi instrukcjami i warunkami technicznymi czy PNW. Czyli Zestaw Zc 22=11 mogl byc obowiazujacy do 1939 a kombinezon zmieniony kilkakrotnie. Share this post Link to post Share on other sites
krzyhal 0 Posted September 27, 2006 Czyli pozostają nam w zasadzie zdjęcia i rysunki na podstawie zdjęć.pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Alexxg 0 Posted September 27, 2006 Tak, albo trzeba się wgryzać" głębiej w emat" i archiwa. A do tego są dwa źródła: CAW - Rembertów, albo Londyn. Share this post Link to post Share on other sites
krzyhal 0 Posted October 2, 2006 Panowie Experci od Mundurologii Stosowanej i Teoretycznej.Pozwolołem sobie zamieścić to zdjęcie z kniżki J. Pawlaka Polskie eskadry w ...", ponieważ zwróciły moją uwagę znaki na rękawach kombinezonów dwóch lotników.Z podpisu i z treści wynika, że są to wojacy ze 111 Eskadry Myśliwskiej. Czyżby nosili na rękawach godła eskadry?Niestety fotka nie jest najlepsza.pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Hornet 18 Posted October 3, 2006 Szukałem,szukałem i znalazłem to......Pochodzenia nie znamtzn.z jakiej to książki,sorry niestety Share this post Link to post Share on other sites
Hornet 18 Posted October 3, 2006 A tu zdjątko z Allegro,grupy ze zdjęcia chyba krzyhala z postu powyżej Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted October 4, 2006 j.w.Znak na rękawie. Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted October 4, 2006 j.w.Szachownica na szaliku. Share this post Link to post Share on other sites
Hornet 18 Posted October 20, 2006 Polscy piloci na tle PWS-a Allegro Share this post Link to post Share on other sites
krzyhal 0 Posted October 21, 2006 A jakaś koncepcja odnośnie tego kółka na rękawie? Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted October 23, 2006 Kilka zdjęć z allegro. Share this post Link to post Share on other sites
TomekSz 0 Posted October 23, 2006 J.w. Bez munduru ale ciekawe. Share this post Link to post Share on other sites
Hornet 18 Posted January 7, 2007 Fajne zbliżenie na kombinezon polskiego pilota z Allegro Share this post Link to post Share on other sites
Hornet 18 Posted January 7, 2007 A tu mam pytanie o te gwiazdki w tle nad głową pilota..... Share this post Link to post Share on other sites